PSD Translation Group

Cashback & Shopping Points

  • 2% Cashback + 8% На вашата набавка
  • ПРИФАЌА
    Scan & Go
    myWorld Card
    B2B

Контакт

Опис

Фирмата ПСД се наоѓа во Словенија, Србија, Германија и во Македонија. Со повеќе од 650 преведувачи преведуваме на повеќе од 73 јазици.
Ние сме првата преведувачка компанија во Словенија која во 2010 година го доби „првиот европски преведувачки стандард“ EN 15038, одобрен од комисијата на ЕУ во 2006 година. Во компанијата големо внимание посветуваме на квалитетот, па затоа за секој превод ангажираме и ревизор. Во процесот на преведување вклучуваме втор прегледувач – ревизор, па трет – редактор и финален прегледувач – лектор. Во компанијата ПСД има тринаесет редовно вработени, тројца надворешни соработници, еден странски претставник и повеќе од 650 подизведувачи низ целиот свет, од кои околу 50 дневно соработуваат со ПСД (преведувачи, ревизори, лектори и стручни соработници).
-------------------------------------------------------------
ПСД обединува вработени кои се енергични, полни со ентузијазам, почит и со желба за знаење, стручност и за квалитетни услуги. Сите фирми во групацијата делат иста визија и цели – висок квалитет на преводите, што е причина за вашето и нашето задоволство, зачувување на етичките норми и здрав однос кон околината.
This is us – PSD
PSD has subsidiaries in Slovenia, Serbia, Germany and Macedonia.
With a group of over 650 translators, we translate in more than 73 languages.
We emphasise quality, which is why we include another translator, a reviser, and an editor in the translation process, followed by a proofreader.
In 2010, we received the European Standard EN 15038 for Translation Service Providers – the first translation company in Slovenia to do so – which the European Committee for Standardisation approved in 2006.
In 2016, we upgraded our firm focus on quality by obtaining ISO 17100, a new Translation Services Standard, and a new ISO 9001.
PSD has 13 full-time employees, three part-time employees, foreign representatives and more than 650 translators worldwide, 50 of whom cooperate with PSD on a daily basis (translators, revisers, lecturers and technicians).
PSD brings together employees who are driven by energy, enthusiasm, respect, a desire for knowledge, professionalism and quality of service.
All of the companies in the Group share the same vision and mission: high-quality translated texts which satisfy your requirements, the maintenance of ethical standards and a healthy relationship with the environment.

Не можете да ја најдете вашата нарачка од PSD Translation Group?

* Во зависност од производите кои биле консумирани кај Трговските партнери, може да има варијации во конкретната исплата на маржите за провизија. Затоа не се гарантира точноста на податоците на оваа веб страница.