Cashback & Shopping Points

  • 1,5% Cashback + 8% На вашата набавка
  • ПРИФАЌА
    Scan & Go
    myWorld Card
    B2B

Контакт

Опис

Bluеair системи за пречистувње на воздух, Bluewater системи за пречистување на вода, Retap шишиња за полнење на вода, H2 Series хидрогенирана вода, Airinum маски против загадување.

Ецотип е модерна, приватна и општествено одговорна компанија која веќе е лидер во неколку дејности во регионот, основана во септември 1998 година.
Размислуваме глобално, но делуваме локално, работиме со најдобрите светски компании во своите дејности и сме нивни партнери, а нивниот квалитет и енергија заради кои се глобални лидери, ги пренесуваме на истото ниво. 
Од првиот ден инвестираме во постојан развој на компанијата. Не превземаме, туку создваваме сопствен кадар, имплементираме стандарди во работењето, општествено сме одговорни преку нашиот однос кон државата и природата и тежнееме кон совршенство. 
Наша цел: Компанија која ќе биде прв избор на клиентите и нивни доверлив партнер. Максимално да обезбедиме придонес кон природата и нашето опшество. 
За Blueair- Ние веруваме во чист воздух за секого 
Секој здив на свеж воздух нè исполнува со енергија, здравје, сила и спокојство. Дишењето чист воздух го отвора умот, го оживува духот и ја подмладува кожата. Нашата потрага по чист воздух доведе до развој на најдобрите светски системи за прочистување на воздухот што го испорачуваат најчистиот воздух во затворените простории што веројатно може да го добиете. Ние не само веруваме во важноста на почист, поздрав воздух, ние живееме и го дишеме. Пред две децении, основачот на Blueair, Бенгт Ритри забележа дека станува сè потешко да живее и да работи во чиста воздушна средина. Затоа, тој се обиде да создаде најдобар прочистувач на воздухот во светот за да создаде здраво небо за своето семејство, како и другите истомисленици од целиот свет. За да се постигне ова, Бенгт собрал тим од талентирани дизајнери, специјалисти за филтрација и истражувачи кои споделија страст за прочистување и дизајн на воздухот. Тие започнаа да ги создаваат најдобрите светски прочистувачи на воздух кои комбинираат висока ефикасност, ниско-шумско прочистување на воздухот со добар дизајн. Иновација со љубов во Шведска, прославува 20 години придонес за почист и поздрав воздух во затворените простории. 


Bluewater - Секој има право да пие чиста вода 

Bluewater се занимава со производство и продажба на спектакуларно ефикасни прочистувачи на вода. Пионери во новите пристапи за подобрување на здравјето и благосостојбата на луѓето. Визијата од денот кога е лансиран Bluewater во 2013 година е да се испорачуваат прочистувачите на вода кои опипливо влијаат за подобрување во квалитетот на животот на луѓето. Целата е да се понуди беспрекорна вода која луѓето можат да ја конзумираат, да ја мијат храната и да користат при готвење.Основачот и извршен претседател Бенгт Ритри, еден од водечките еколошки претприемачи во Шведска, и е воден од желбата да ги иновира најдобрите светски прочистувачи на вода, бидејќи верува дека секој има право да пие вода без загадувачи.Како и Бенгт, сите ние што работиме на Bluewater ги следиме етосите дека чиста вода за пиење е основно човеково право. Bluewater постои за да им обезбеди на нашите клиенти дома или на работа, прочистувачи на вода кои им даваат чиста вода за конзумација. Постигнувањето на нашата визија опфаќа прислушување во вештините, енергијата, довербата и позитивните емоции на сите што работат во Bluewater и нашите партнери. 
Retap - Полнење на вода од чешма 
Retap беше основана од три ентузијастички претприемачи од Данска, кои првично беа под влијание на читање за акумулацијата на пластичнo ѓубре во океаните, главно составени од пластични шишиња. За време на климатскиот состанок на ОН во 2009 година одржан во Копенхаген (COP 15), станавме свесни за негативното влијание на флаширана вода врз животната средина. Сметавме дека нешто мора да се направи. Затоа, ние ги насочивме нашите умови кон дизајнирање на шише кое е специјално дизајнирано за пиење на вода од чешма.Нашата мисија во Retap е да го трансформираме начинот на кој пиеме вода. Без разлика дали сакате вашата вода да се филтрира или директно од чешмата, полнењето шише за еднократно користење е лесно, ефтин и еко-пријателски начин за пиење вода. Шишето за лична хидратација Retap е специјално дизајнирано за да ви го даде најдоброто искуство во пиење. Удобно за држење, запечатено против истекување, а нашиот наградуван дизајн ве осигурува дека ќе уживате во секој голтка. Retap има две канцеларии. Главната канцеларија е лоцирана во Агерков, Данска, а другата во Кливленд, САД. Шишето Retap е дизајнирано во Данска и произведено во Европа. 


Ецотип е приватна компанија со седиште во Скопје, основана во септември 1998 година.
Не сме компанија со стогодишна традиција, но затоа сме модерна приватна општествено одговорна компанија која веќе е лидер во неколку дејности во регионот.
Основни дејности се филтрација на воздух и течности, трансмисија и трансмисиони елементи, процесен инжинеринг и дистрибуција на материјали од нерѓосувачки челик и алуминиум, опрема за заштита при работа и трговија со масла и мазива.
Млади сме и ги прифативме сите принципи на современиот бизнис: Квалитет, Сигурност, Експедитивност, Едноставност. Темел на нашата програма е да бидеме Практични, Графички и Аналитички.
Во денешната индустрија со зголемување на конкурентоста нема повеќе место за таканаречена “анализа парализа” или за статистички заклучоци без практична валидација.
Резултатите на секој проект мора да бидат објаснети и сфатени на сите нивоа во организацијата.
Размислуваме глобално, но делуваме локално, работиме со најдобрите светски компании во своите дејности и сме нивни партнери, а нивниот квалитет и енергија заради кои се глобални лидери, ги пренесуваме на истото ниво.
Од првиот ден инвестираме во постојан развој на компанијата. Не превземаме, туку создваваме сопствен кадар, имплементираме стандарди во работењето, општествено сме одговорни преку нашиот однос кон државата и природата и тежнееме кон совршенство.
Степени во процесот:
Дефинирање: Дефинирање на проблемот, лоцирање на тим, цртање на процесот, посветеност на менаџерскиот тим.
Мерење: Евалуација на конкретниот процес, евалуирање на систем со база на податоци, препознавање на побарувањата за подобрување, развивање на стратегија за базата на податоци, развој на детална процесна мапа.
Анализа: Лоцирање на разликите помеѓу перформансот и планот, лоцирање на изворите на варијабилност, приоритет на сите можности за подобрување.
Подобрување: Документирање на потенцијални солуции, верификација на ефектот на промените, анализа на ризикот, детален развоен процес, развој на план за имлементација.
Контрола: Развој на механизам за превенција на проблеми, развој на контролен план, документиран план, систем за мониторинг.

Не можете да ја најдете вашата нарачка од Ecotip d.o?

* Во зависност од производите кои биле консумирани кај Трговските партнери, може да има варијации во конкретната исплата на маржите за провизија. Затоа не се гарантира точноста на податоците на оваа веб страница.