Quick Step Makedonija

Cashback & Shopping Points

  • 5% Cashback Deal* Сега 5% наместо 2% Cashback Валиден од 04.4.2024 до 31.12.2024
  • * Со Cashback Deal, ги откупувате вашите Shopping Points и ви се припишува повеќе Cashback. За да го направите тоа, мора да имате доволно Shopping Points на вашата сметка на myWorld, кои ќе бидат откупени во myWorld за Cashback Deal.Потоа, вашите Shopping Points автоматски ќе се одземат од вашата сметка на myWorld.

  • ПРИФАЌА
    Scan & Go
    myWorld Card
    B2B

Контакт

Опис

Quick-Step го има правиот под за секој ентериер.

Се започнува од подот.

БЕЛГИСКИ ПРЕМИУМ ПОДОВИ


ЛАМИНАТНИ ПОДОВИ

Во Quick-Step е вложено толку многу енергија во знаење и посветеност на нашите подови и ние сме сигурни дека ќе имаат доживотен век на траење а и задоволството од нив ќе биде доживотно.

Неколку значајни карактеристики:

Еколошки состав од дрво и природен каучук. Без отровни соединенија и испарувања.

- Благодарение на Hidroseal технологијата сите ламинатни подови се отпорни и на вода и на влага. Затоа може да се монтираат и во бања и во кујна.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ВОДООТПОРНСТ

- Со Scratch Guard технологијата се постигнува врвна отпорност на гребаници и други физички оштетувања.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ОТПОРНОСТА НА ОШТЕТУВАЊА

(ногарките од столчиња, високи потпетици, ноктите на миленичињата или детските играчки нема да го оштетат подот а тој ќе остане како нов низ годините)

- Целосна компатибилност со подно греење и ладење.

- Идентични нијанси на ѕидните и преодните лајсни со подот.

- Обложување на внатрешните скали со секој модел. Скалите се во идентична нијанса со подот.

Ова се некои од нашите модели. На секој од називите се наоѓа линк до подетални информации за секој од нив:

LargoCreoElignaClassicImpressive, Impressive PatternsImpressive Ultra, CaptureMajestic.


ТРОСЛОЈНИ ПАРКЕТИ

Сите наши Quick-Step дрвени подови се CE обележани и поради тоа се во согласност со суштествените барања во поглед на здравјето, безбедноста и потребата за заштеда на енергија.

Нашите паркети се тестирани во акредитирани лаборатории и во голема мера ги задоволуваат сите минимални барања.

Покрај тоа, емисијата на формалдехид на готовиот производ е во согласност со Е1

1. Лак

7 слоеви на УВ-отпорни лакови на водена база за оптимална заштита и лесно одржување. Покрај тоа, лакот ги исполнува најстрогите меѓународни емисиони норми.


2. Горната површина  на дрвениот под (Прв слој)

Еколошко компактен дабов слој од минимум 3 милиметри дебелина потврден со PEFC цертификат
  

3. Hevea Основа (Втор/среден слој)

9 мм обработено каучуково дрво, изработено во специјални плантажи.

Како основни материјали, Quick-Step користи исклучиво Hevea дрво.

Нашите дрва потекнуваат од сопствени  плантажи кои се по сите еко сертификати.

Hevea (= каучуково дрво) дрвата се насадени за производство на латекс.

По извршена експлоатација на латекс од 25 години, дрвата се користат за производство на Quick-Step дрвени подови.

Заради Заштита на нашата планета секое производство е строго контролирано.

Самиот PEFC цертификат наложува експлоатацијата на дрвјата за производство на дрвените подови да биде обновена со нови садници на дрва кои се користат за Quick-Step подови.


4. Долната површина на дрвениот под (Трет слој)

2 милиметри еколошки фурнирано дрво.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТРОСЛОЈНИТЕ ПАРКЕТИ

Ова се некои од моделите на трослојни паркети:

CompactPalazzoVarianoImperioIntensoMassimo


ВИНИЛНИ ПОДОВИ

Quick-Step винилните подови се издржливи и практични, луксузни подови со печатена површина во палета од повеќе бои. Благодарејќи на висококвалитетното синтетичко јадро, винилните подови се водоотпорни и ја намалуваат бучавата.

Освен тоа, тие се топли и меки на допир, а поради нивната исклучително мала дебелина може да бидат лесно поставени над постоечката подна облога.

Винилните подови кои можеме да ги понудиме се:

AMBIENT CLICKAMBIENT CLICK PLUSAMBIENT GLUE PLUSBALANCE CLICK, и многу други


Quick-Step се грижи за животната средина. Може да бидете сигурни. Со купување на Quick-Step дрвените подови ќе купите 100% еколошки производ.

Сите влезни суровини се внимателно селектирани за да не ја нарушат животната средина.

На пример, дрвото што се користи за лицето на подот е од контролирани или еколошки проверени шуми. Како средишен слој, се користат обновени садници на каучуково дрво што се снабдени од сопствени плантажи. Покрај тоа, лепаците и лаковите ги исполнуваат најстрогите меѓународни емисиони норми.
 
Quick-Step ја носи природата во вашата дневна соба. Уживајте во него и започнете го уредувањето на вашите домови без грижи.

Не можете да ја најдете вашата нарачка од Quick Step Makedonija?

* Во зависност од производите кои биле консумирани кај Трговските партнери, може да има варијации во конкретната исплата на маржите за провизија. Затоа не се гарантира точноста на податоците на оваа веб страница.