Pizzeria VIA DELL ‘AMORE

Cashback & Shopping Points

  • 3% + 4 na 12000 RSD kupovine
  • PRIHVATA SE myWorld Card B2B

Kontakt

Opis

Naša picerija postoji već 30 godina, i među najstarijima je u Srbiji. Nudimo prijatan ambijent i vrhunske specijalitete po originalnim italijanskim receptima. Dođite i uverite se zašto smo najbolji!


Pizza je nesumnjivo, jedno od najpopularnijih jela današnjice. U njenoj savršenoj jednostavnosti uživaju stanovnici svih pet kontinenata sveta. Nameće se pitanje otkud tolika popularnost pice?
Spisak odgovora bio bi predugačak. Zato izdvajamo samo dva. Na prvom mestu to je arhaična čar hleba kao osnovnog sastojka pice. Zatim sledi romantična lepota ognjišta kao ambijenta u kome se sprema ovo jelo.
U pohod ka svetskoj slavi pica je krenula iz Italije, tačnije iz Napulja. U tom egzotičnom gradu registrovana je 1830. godine i prva picerija. S početka se pica pripremala i jela na ulici, i to rukama i bez ikakvog pribora. Docnije se ta izvornost izgubila i pica se ‚‚uselila‚‚ u lokale i privatne domove. Njenom ukusu, osim najviših slojeva stanovništva nisu odolele ni kraljevske porodice. Poznat je primer kraljice Margerite, žene Umberta I, koja je naročito uživala u ovom italijanskom specijalitetu. Po ovoj kraljici jedna danas čuvena vrsta dobila je ime ‚‚pica Margerita‚‚
Ne možeš da pronađeš svoju kupovinu kod partnera Pizzeria VIA DELL ‘AMORE?

* U zavisnosti od proizvoda koji su kupljeni u partnerskoj firmi rasponi isplaćenih naknada mogu da variraju. Iz tog razloga ne garantujemo za navode na ovoj internet stranici.