Cashback & Shopping Points

  • 3% + 4 Na iznos tvoje kupovine
  • Cashback i Shopping Points dobijaš proporcionalno od prvog dinara. Navedeni broj SP odgovara kupovini u iznosu od 12000 RSD.
  • PRIHVATA SE myWorld Card

Kontakt

Opis

Kada je pre dve godine umesto stare pekare na Crvenom krstu otvorena La Piazza, u Beograd se na pravi način vratila strast ka originalnim aromama sa Apenina. Italijanska kuhinja, koja je na ovdašnjim prostorima dugo bila jedina prisutna i priznata nacionalna kuhinja pored domaće, poslednjih je godina izgubila draž što pod naletom uticaja dalekog Istoka i fusion koncepta, što kao posledica pojave bledih odomaćenih verzija.
Kreatori La Piazze, Srđan Stojanović i Aleksandar Škipić, stvorili su nenametljivo moderan ambijent uz meni sa očekivanim standardima i neočekivanim novitetima u bojama i ukusima koji redefinišu poimanje italijanske kuhinje. Sve vrste pasta pripremaju se u samom restoranu, čime se postiže idealna podloga za dalje kombinacije začina i sastojaka. Fettuccine alla Adriatica donose mediteranski šmek u kombinaciji ribe list, vrganja i čeri paradajza, dok taljatele Lardo efektno povezuju sve intenzivne elemente (pekorino, crni luk, bosiljak, sušeni paradajz) u veoma skladnu kombinaciju.
Šarmantne varijacije na poznate teme poput lazanjeta, sa testom kao za lazanje, u pikantnoj kombinaciji sa brezaolom (lombardijska pršuta), onaj su momenat koji potvrđuje iskorak kakav Piazza donosi na beogradsku gastro scenu. Slično intrigantan doživljaj donose i ravioline neobičnog punjenja od kestena i krompira, kao i ravioli alla zefrano sa punjenjem od rikote i aromatičnih trava u prelivu sa žalfijom. Po opštem ubeđenju „najobičniji“ deo ponude, pica, zapravo više je nego ubedljiva, verovatno i ponajbolja u gradu. Iz peći na drva stižu sve sami klasici pica, ali kakvi! Savršenog testa, prave mere „tankoće“, sa efektnom kombinacijom sastojaka koji, kao i samo brašno, stižu direktno iz Italije. Skrećemo pažnju na specijalitete sa pršutom San Daniele kao i novitet u ponudi rižoto sa bundevom i montazio sirom, efektan slatkasto-slani miks kome dekoracija aćeto balzamika nije samo ukras, već i onaj sastojak koji pravi razliku. Mesni odeljak je sveden ali efektan, a najupečatljivije ga predstavlja taljata pripremljena na maslinovom ulju, servirana uz masline iz ligurije i posuta originalnom piranskom solju. U delu sa poslasticama odskače famozni čokoladni tart preliven domaćim sirupom od jagoda, kao i odličan topli kolač od jabuke sa sladoledom od vanile, dok je logičan završetak sjajne pizza storie – pica sa nutelom ili glaziranim voćem.
Sveukupnim doživljajem, elegantnim spojem tradicionalnog i modernog kada je mediteranska kuhinja u pitanju, kao i finom dozom šarmantne neformalnosti u atmosferi, ovo je mesto modernog senzibiliteta i odlične kuhinje. Onakve kakvu ste mislili da poznajete, a zapravo znatno zanosnije.

Ne možeš da pronađeš svoju kupovinu kod partnera PIAZZA?

* U zavisnosti od proizvoda koji su kupljeni u partnerskoj firmi rasponi isplaćenih naknada mogu da variraju. Iz tog razloga ne garantujemo za navode na ovoj internet stranici.