Ayurveda-Therapeutica

Cashback & Shopping Points

  • 3% Cashback + 10% Sur la base du montant d'achat
  • Accepté
    Scan & Go
    myWorld Card

Contact

Conditions

Il s'agit d'un contrat de point de vente de bons d'achat.

Les acheteurs sont informés que, conformément à nos conditions générales, il ne leur est pas permis de contacter directement les PartnersToutes les demandes de renseignements doivent être envoyées à myWorld Team.

Descriptif

Betrouwbare Ayurvedische producten, thuis geleverd zonder zorgen:

www.ayurveda-therapeutica.com

 

Wat zijn die Ayurvedische kruiden?
Ayurvedische kruidensupplementen worden voedingssupplementen genoemd. Dat is een goede naam want in Ayurveda wordt gezegd dat als je brood kan eten of melk kan drinken, je ook Ayurvedische kruiden preparaten kan nemen.
Sommige Ayurvedische kruiden zijn ook in het Westen bekend als zwarte peper, gember en geelwortel, andere als Asparagus racemosus, zijn verwant met Westerse planten als de asperge. Die kruiden zijn meestal in capsule vorm, soms als tablet of poeder. Een aantal is ook te verkrijgen in vloeibare vorm als afkooksel, medicinale wijn of siroop.

Wat is Ayurveda?
Ayurveda is afkomstig uit India en is 1 van de oudst bestaande vormen van geest -
lichaam geneeskunst. Het is een energetische geneeswijze die zowel lichamelijke klachten als geestelijk onevenwicht aanpakt.

Ayurveda is een eenvoudig systeem. Veel toepassingen worden ook nu nog gebruikt in de Indiase volksgeneeskunde en alle principes van Ayurveda krijg je zelfs aan je oude moeder uitgelegd.  

Het woord Ayurveda betekent letterlijk: kennis van het leven. Dit is niet de kennis van het Indiase leven, maar universele kennis die ook toepasbaar is in het Westen in de 21 eeuw.

Hoe werkt Ayurveda?

Ayurveda werkt met de balans van 3 soorten energie: vata de wind, pitta het vuur en kapha de aarde. Om iets concreet over deze energieën te zeggen, wordt er gekeken naar kwaliteiten. Vuur is bijvoorbeeld warm, wind blaast koud en aarde is stabiel. Deze kwaliteiten vind je overal terug, niet alleen in de mens, maar ook in zijn voeding, leefwijze en denkpatronen. Om de 3 energieën in balans te houden, gebruikt  Ayurveda voeding, kruiden, oliemassage, Pancha karma kuren en geeft adviezen over eten, slapen, seks, leeftijd, seizoenen en het omgaan met emoties.

Is dat iets voor mij?
Ja, ja en nog eens ja. Tenzij  je lekker in je vel zit, een blije geest hebt en een moedig hart, dan heb je Ayurveda niet nodig. De rest van ons heeft baat bij Ayurveda.
Tracht eerlijk te antwoorden op volgende vragen:

Ik slaap goed?
Mijn spijsvertering werkt goed?
Mijn stoelgang is normaal?
Mijn energie is goed?
Mijn stressbestendigheid is oké?
Ik heb geen last van angsten, boosheid of niet kunnen loslaten?

Ayurveda is zeker iets voor jou, als je op een van bovenstaande vragen met nee geantwoord hebt.

Helpt Ayurveda?
Jazeker. Na meer dan 20 jaar ervaring met Ayurveda kan ik dat alleen maar beamen. Mensen worden beter, voelen zich beter en zijn terug meer blij. Het is geen wonder geneeskunst, maar bij de meeste klachten werkt Ayurveda minstens ondersteunend.

Ayurveda helpt goed bij:
Pitta onbalans: spijsverteringsklachten, hormonale klachten en huidproblemen.
Vata onbalans: spanning, concentratieproblemen en pijnen, gewrichtsklachten.
Kapha onbalans: allergieën, problemen met de luchtwegen en de weerstand.

Elke Westerse diagnose is terug te brengen naar een verstoring van bepaalde kwaliteiten. Het terug in balans brengen van die kwaliteiten, gaat de klacht of klachten altijd gunstig beïnvloeden.

Voor welke klachten?
Voor alle klachten.

Bij elke klacht kan Ayurveda wel verbetering brengen of helpen de klacht te genezen. Als de specifieke klacht niet kan worden genezen werkt Ayurveda op het versterken van de eigen natuurlijk genezende kracht in ieder van ons. Hierdoor voelen mensen zich beter.

Zijn die voedingssupplementen veilig?
Ja. Sinds enkele jaren is de controle van overheidswege streng voor de invoer van Ayurvedische voedingssupplementen.
‘Know your dealer’ is hier echter een gouden regel. Tot vandaag kan je bijvoorbeeld via het internet of in India, Ayurvedische preparaten kopen, die wel goedkoper zijn maar niet gecontroleerd. Vaak bevatten deze producten zware metalen en/of residu van pesticiden en insecticiden.
In onze praktijk werken we met Uveda Ayurveda producten en Holistic Health Products. Beide firma’s hebben jarenlang ervaring en expertise, maar ook zij moeten regelmatig een Indiase levering afwijzen wegens contaminaties.

Wat is het verschil met klassieke geneeskunde?
Ayurveda bekijkt de mens vanuit een ander gezichtspunt.

Zoals bij een muntstuk kan je de mens bekijken vanuit een kwantitatief standpunt, wat de Westerse geneeskunde doet of vanuit een kwalitatief standpunt. Het ene model meet, weegt en vertrekt vanuit het lichaam, de materie. Het andere model beoordeelt kwaliteiten en vertrekt vanuit energie. Ayurveda en de klassieke geneeskunde zijn twee modellen om de mens te bekijken en te helpen. Door te kijken naar kwaliteiten en hun verstoringen, kan je bij dezelfde mens toch andere oplossingen aanbieden.
Een hoge cholesterol meting bijvoorbeeld, wordt in Ayurveda gezien als een verhoging van de kwaliteit zwaarte. Elke therapie die de zwaarte vermindert, zal dan ook de cholesterol gunstig beïnvloeden.

Ik neem klassieke medicatie, kan ik dat combineren met Ayurveda?
Zeker.
Net omdat de mens zowel vanuit het kwantitatieve als vanuit het kwalitatieve aspect kan bekeken worden, kan je naast de medicatie van je dokter ook Ayurvedische voedingssupplementen nemen.  Bijvoorbeeld bij suikerziekte blijft insuline levensnoodzakelijk, maar kan je een stabiele suikerspiegel met een lagere insuline behoefte en verminderde complicaties op langere termijn bereiken, door het gelijktijdige gebruik van Ayurvedische voedingssupplementen. Dat kan omdat deze de Kapha dosha balanceren en deze dosha is verantwoordelijk voor onder meer de energiebehoefte en weefselbouw in het lichaam.
In het algemeen kan Ayurveda sterk ondersteunend zijn, bij zware medische diagnoses.


 

Vous ne retrouvez pas votre achat effectué auprès de Ayurveda-Therapeutica ?

* Indépendamment des produits acquis auprès des entreprises partenaires, les avantages versées peuvent varier. Les données présentes sur ce site internet sont fournies sans aucune garantie.