ŠIMANO-BAJK

Cashback & Shopping Points

  • 3% Cashback + 8% Na iznos tvoje kupovine
  • Prihvaćeno
    Scan & Go
    myWorld Card
    B2B

Kontakt

Uslovi

U ovom slučaju radi se o ugovoru za prodajno mjesto vaučera.

Kupci se upućuju, da je prema našim Opštim uslovima poslovanja, zabranjeno da direktno kontaktiraju partnera. Svi upiti moraju se uputiti na myWorld Team.

Opis

Proljeće je pravo vrijeme za rekreaciju u prirodi. Jedan od zdravijih vidova vježbanja svakako je i uživanje u vožnji biciklom. Ljubitelji dvotočkaša, znaju koliko je važno da njihov ljubimac bude u ispravnom stanju, a ko se brine o takvim stvarima, saznaćete u narednom prilogu.

Brčko ima samo jednu registrovanu radnju u kojoj se popravljaju bicikla.

Majstor za bicikla, ovim poslom bavi se već 40 godina. Zanat je naslijedio od svoga oca, a prvi bicikl popravio je sa trinaest godina. Dan danas tvrdi, da se od ovog zanata može pristojno živjeti.


"Ima posla, ima. Ova godina je najproduktivnija od svih godina do sada što sam radio. Veliki su kvarovi na točkovima i puno ima ovih koji dolaze kao mušterije. Ja sezonu radim otprilike. Ja radim od marta do kraja septembra. Petnaesti septembar je kraj i onda se alat priprema za sljedeću sezonu", rekao je vlasnik radnje “Šimano bajk” Kemal Pekić.
Pekić kaže da u sezoni radi duplo radno vrijeme. Posla ima mnogo, a u prilog tome govori i činjenica da je ovo zanimanje rijetko, te konkurencije skoro da i nema. Majstor kaže da bi velikodušno svoje znanje prenio na mlađe generacije, ali je interesovanje za zanate je globalno opalo.
"Bilo je ovih konkurenata što dođu da nauče nešto, ali kratko se zadrže kod mene. Mjesec dana ili dva i odu. Jednostavno odu. Nije više zaineresovan. Naučio sam ja njih desetak da popravljaju bicikla", kaže Pekić.
Zanati, iako obezbjeđuju posao, izgleda da nisu popularni, te majstor u svojoj radnji uglavnom radi sam. Iskoristili smo priliku i da ga pitamo, na šta treba obratiti pažnju kada želimo da kupimo bicikl."

"Da Vam kažem, bolje je uzeti polovan bicikl na Lončarima, da uzmete kvalitetan bicikl, možete naći polovan do 100 maraka ili 150 i do 200 eura, a kineski mislim da su loši. Kineski ko god kupi, mora odmah donijeti na servis, da se otvore ležaji i podmaže, jer ako ne uradite to u roku od 15 dana izgubićete sve ", tvrdi on.
Pekić kaže da je do sada popravio sugurno i pola miliona bicikala. Djeca, rekreativci ali i oni koji se biciklizmom profesionalno bave svakodnevno ga posjećuju i koriste njegove usluge.
Autor: Željko Lazarević

Ne možete pronaći svoju kupovinu kod ŠIMANO-BAJK?

* Ovisno o proizvodima koje koristi partnerska firma, konkretno, isplaćene provizije mogu varirati. Stoga su navodi na ovoj web stranici bez garancije.