Atletski klub CROSS Brčko

Cashback & Shopping Points

  • 3% Cashback + 8% Na iznos tvoje kupovine
  • Prihvaćeno
    Scan & Go
    myWorld Card
    B2B

Kontakt

Opis


Atletski klub CROSS je samostalno, (neprofitno) nestranačko i nevladino sportsko udruženje čiji je cilj omogućavanje učešća omladine i građanja Brčko distrikta i šire u životu i funkcionisanju zajednice kroz; sportske, takmičarske, obrazovne, edukacijske, ekološke, kulturne, i zabavne aktivnosti. Osnovan je 2013 godine u decembru i do sada ima uspješne rezutate i nastupe u svim poljima, kako na takmičarskom tako i na edukativnom nivou. Trenutno u omladinskoj školi sporta i atletike posjeduje 90 registrovanih mladih članova i u takmičarskoj starijoj starosnoj grupi 25 članova., licencirane trenere i profesore fiziče kulture.
AK CROSS nastupao je na republičkim,državnim, regionanim, internacionalnim i međunarodnim takmičenjima, a pri tome je organizator istih, čak i humanitarnih.
Proglašavan je za najuspješniji klub za razvoj atletike na teritoriji distrikta, posjeduje uspješne sportiste koji su proglašavani za najbolje atletičare i najuspješnije mlade sportistkinje i sportiste. Trenere koji su proglašavani za najuspješnijim mladim trenerima. 
AK CROSS ima za cilj : -Podizanje svijesti omladine kroz školu sporta da podstakne težnju ka napretku, razvijanje i ojačanje tijela psihofizičkih sposobnosti putem aktivnosti relaksacije i rekreacije sa ciljem formiranja i jačanja ličnosti.
-Promocija građanskog društva i uloge građanina u razvoju sportske i fizičke kulture
-Podsticanje svih uzrasta i generacija na fizičku aktivnost i sport, sa ciljem da se podstakne težnja ka napretku i jacanje fizicke i mentalne aktivnosti;
-Rad sa djecom sa posebnim potrebama (korektivna gimnastika, kinezioterapija)
-Podsticanje visestranog psihosomatskog razvoja djece (svestrani razvoj funkcionalnih, motoričkih i psihickih sposobnosti);
-Razvijanje zdravstvene kulture kod djece i omladine u svrhu očuvanja i unaprjeđenja zdravlja.
 Osim kluba posjeduje školu rekreativnog trčanja za starije grupe koji učestvuju na rekreativnim uličnim trkama.
Organizator uličnih trka, humanitarnih, i trka za djecu.
 

Ne možete pronaći svoju kupovinu kod Atletski klub CROSS Brčko?

* Ovisno o proizvodima koje koristi partnerska firma, konkretno, isplaćene provizije mogu varirati. Stoga su navodi na ovoj web stranici bez garancije.